Tegnap, 24-én 11 órakor kezdődött a Pekingi küzdősport világjátékok hivatalos sajtótájékoztatója.
Találkozhattunk itt a többi 11 magyar versenyzővel is, akik pástra/ringbe szállhatnak majd az elsőség jogáért. A kik-boksz delegálja a legtöbb, összesen 7 versenyzőt, köztük egy hölgyet is. A szumó kategóriában is két lány fogja a hazai színeket képviselni. Így öt versenyszámban (karate, kik-boksz, szumó, Grappling, Pankration) 14 magyar fogja megcsapkodni a többi nemzet indulóit, ezzel szinte ellehetetlenítve számukra a könnyű győzelmet:)
Ezen a tájékoztatón világossá vált az is, hogy nem kis feladat vár minden indulóra ezen a verseny, mert egy igen komoly munka eredménye ez a rendezvény, ami 2005-ben kezdődött el és jelentős magyar vonatkozásai is vannak. Többször elhangzott, hogy a top versenyzők nyertek jogot a részvételre, és ez nagyon megtisztelő is egyben, de másrészről mindenki számára be is kell bizonyítani, hogy helye van Pekingben a páston! Röviden nem lehet majd csak úgy kibekkelni meg alibizni. Krakkóban Evelinnel és Andrással mi már láttuk az ellenfeleinket és nagyon jók, csak úgy repkedtek a háromszögek meg a repülő karfeszítések.
A versenyzők versenyrutinja is példamutató, sokan közülük minden létező versenyszámban elindultak. (Gi, Nó-gi Grappling, Pankration). A 60 és 65kg-os súlycsoport indulói hihetetlen hévvel küzdöttek végig az 5 perc alatt.
A bíróknak, Valérnak és Máténak sem lesz teljesen stressztől mentes ez hét. Ugyanezen a lengyelországi két napos versenyen láthattuk, hogy főleg már a második nap délutánjától, ahogy egyre fáradtabb lett mindenki, a pástok szélén már nem csak a segédek sorakoztak fel, hanem a komplett csapat, és percenként dobáltak be a pástra valamit, hogy a bíró döntését kifogásolják. Ugyanis, lehetőség van a bíró ítéletét megóvni, abban a pillanatban, amikor a meccs folyamán úgy ítélik meg a dolgot, hogy ott járt volna pont vagy fordítva. Ilyenkor megáll a harc, videóról visszanézik jogos-e az észrevétel, és ha nem, akkor az ellenfél automatikusan 5 ponttal gazdagodik. Szóval nem irigylésre méltó mikor áll valaki a páston és nem az anyanyelvén kiabálnak vele teli torokból négyen. Hajrá Valér, Hajrá Máté!!!!!!!!!!!!
Viszont két dolog nagyon jó, az egyik, hogy a tájékoztató végén nagyon finom kis svéd asztalocska várt minket, a másik, hogy mindenki kapott nemzeti egyen melegítőt:) Sose volt még ilyenem. Így egy profi csapat benyomását simán kelthetjük már és nem utolsó sorban, ami nagy erőt ad nekem, hogy több nemzetközi versenyen tudtam megtapasztalni azt, hogy nagyon jó mikor sok magyar, akikkel nem vagy napi kapcsolatban, vagy akár egy hete még nem is ismerted, most neked szurkol a pást széléről, vagy éppen te buzdítod őt. Hihetetlen érzés az, hogy ilyenkor nyoma nincs annak a szemléletnek, amit nap mint nap az utcán tapasztalunk, hogy mindenki közömbös és agresszív. Azt hiszem nagy élmény lesz ez a számunkra!
A sajtótájékoztatóról volt egy kis beszámoló is az M1 műsorán 24-én a 19:55-ös TeleSportban!www.telesport.hu/Hirek/2010/08/24/12/Tizennegy_magyar_harcol_Pekingben.aspx

videotar.mtv.hu/Videok/2010/08/24/19/TeleSport_2010_augusztus_24_19_55.aspx

A bejegyzés trackback címe:

https://octagonkempo.blog.hu/api/trackback/id/tr652246487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása