15. Hanshi Kupa 2010

2010.11.22. 13:09

December 4-én kerül 15. alkalommal megrendezésre a Kempos élet egyik legrangosabb versenye, a Hanshi Kupa.

Lényegében egy csapatversenyről beszélünk, ahol a kempos klubok (nemzetközi viszonylatban is) 5 fős csapatokat indíthatnak, ahol minden csapattag egy külön versenyszámban küzd a legjobb helyért. (formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, három pontos küzdelem, önvédelem és földharc) A Bushido klubok is (Bushido Honbu, Bushido Nap Fiai Budapest, Bushido Nap Fiai Eger, Bushido Octagon, Bushido Kölykök) kivétel nélkül mind indítanak csapatot, olykor egy Dojo többet is és mestereink tudását dicsérvén valamely csapat mindig a dobogó első fokán végez már zsinórban hosszú évek óta.
Az utolsó Hanshi Kupa óta két új klub nyílt a Bushido Octagon és a Bushido Kölykök.
Itt még sajnos nincs meg a kialakult kempokák sora, akikből egy csapatot össze lehetne toborozni, de sebaj, mert ami késik, nem múlik, és mert az Octagon Dojot Hollósi Csaba fogja képviselni a pusztakezes versenyszámban. Ugyanis egyéniben indulni lehet ebben a kemény full kontakt szabályrendszerben. Az egyszer 5 perces menetidő alatt engedélyezett a teljes erejű ütés és rúgás testre, a térd és könyök használata, a földharc, földön történő ütés és térdelés. Fejet csak köríves rúgással és térddel lehet támadni. És természetesen, a név már sugallja is nekünk, hogy mind ezt az öt percet kesztyű nélkül, puszta kézzel kell végigküzdeni:)

A bejegyzés trackback címe:

https://octagonkempo.blog.hu/api/trackback/id/tr822465379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása